+46 739866834 ola@coolafilm.se

Our Story

Ola naturreservat i Svanhusskogen reste sig ur havet på Roslagskusten för ungefär tre- fyratusen år sedan. Traditionen säger att flinka anfäder snickrade båtar där i vikingatid.

Förfäder kommer och går genom tiderna. En av mina närmaste, min pappa, ägnade sig åt konstnärlig verksamhet, jag har lagt honom på museum.
Högst upp till höger i menyraden hittar du en länk till en sida om Edward Lindahl som gjordes i samband med att en del av hans alster flyttade in på Tecknings Museet i Landskrona.

Tecknings Museet har en hel del av hans teckningar men han gjorde nu så mycket mer, målade, skulpterade, skrev, pratade i radio, gjorde filmer var med i TVs barndom och ritade och berättade.

Skrollar du lite längre ned har har jag lagt ett embryo till en släktsaga med avstamp i vikingatid.

Naturreservatet Ola utvidgas

Länsstyrelsen medelar att tidigare naturreservatet Ola utvidgas och ingår i Svanhusskogen som därmed blir ett av länets större  skogsreservat på ca 377 ha

 

 

 Farfars far Team Member 1

Farfars far Team Member 1

Dotter Maj i Boston messade:
Jag undrar om du skulle vilja skriva lite om Farmor och Farfar och deras
släkter? Jag har en del släkthistoria på olika papper och har just satt ihop en
pärm så att barnen kan få den sedan. Allt välkommet! Gärna om deras syskon,
”historier” om saker du kommer ihåg om dem och naturligtvis också om
föräldrarna och deras familjer…. tack.
Det jag har är alltså mest om mamma och hennes släkt från Sven Tveskägg, den Danske kungen som erövrade och styrde England till 1014.

 

Om du klickar här kommer du till Olas försök till sammanfattande svar.

 

Ola Lindahls egna minnen bearbetas bakom den här bilden.

 

Dotter Maj i Boston målar vidare här om du klickar.

 

Malmös storfixare och Vikingatid i Roslagen

Jag vet inte riktigt var jag ska börja för det är rätt mycket som kan berättas, men kanske inte riktigt en hel roman.

page1image458659984

Pappa Edward ritade det här släktträdet.

Under hela min uppväxt var det i första hand släkten Lindahl i Malmö som var lättast att hålla fram.

Edward var en konstnär man kände till och som förekom i radio, tv, böcker och tidningar, målade, skulpterade, gjorde teaterdekor och film av olika slag. Synlig och tydlig. Han var dessutom trevlig och försynt. Vi hade det bästa förhållande under hela livet.

Mamma Majken var också ett trevligt underverk av flit, redlighet och begåvning på olika områden. Men jag berättar om familjen Nelson och den direkta länken till Vikingatiden lite längre fram.

Malmös framtid

Här kom Malmös framtid från Asarum i Blekinge. 

Han hade också en familj med kunskap och och långa rötter med sig när han som skolman och omvittnad vänlighet satt i varje styrelse av betydenhet. Startade kulturtidskrift med goda ambitioner men som inte överlevde så många år. Bättre gick det med banken Bikupan som är en av Swedbanks rötter. Två pojkar och två flickor fick han och Beata. Båda sönerna blev bankdirektörer om än i andra banker.